Tandartsenpraktijk Jacobs en Kelgtermans
Emmalaan 7
5554 JM Valkenswaard
T 040 - 204 87 70
info@jacobsenkelgtermans.nl

Uw kind wordt binnenkort 18 jaar

Als uw kind jonger is dan 18 jaar, bent u als ouder of verzorger nog voor veel zaken verantwoordelijk. Wanneer uw kind 18 jaar wordt, is het volgens de wet financieel zelfstandig.

Daar komen nieuwe verantwoordelijkheden bij voor uw kind. De rekening van de tandarts hoort daar ook bij. 

Het advies is om voor de 18e verjaardag van uw kind nog een afspraak in te plannen bij uw tandarts, let op 'doe dit tijdig'.

Omdat de facturatie van onze praktijk via Factoringsbureau Infomedics loopt is het verstandig onderstaande zaken met uw kind te bespreken:

 

1. Bespreek wie Infomedics is 

Infomedics werkt voor duizenden kleine en grote zorgaanbieders zoals tandartsen, mondhygiënisten en fysiotherapeuten in Nederland. Na een behandeling of bezoek is er een grote kans dat uw kind de rekening van Infomedics krijgt.  

2. Leg aan uw kind uit waarom het een rekening van Infomedics krijgt 

Tot 18 jaar wordt een groot deel van de zorgkosten vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar verandert dit. Er moet dan vaak een eigen bijdrage worden betaald voor zorgkosten.  Daarvoor stuurt Infomedics de rekening. Let op voor een vergoeding voor mondzorgkosten is een aanvullende verzekering nodig, uw tandarts kan u hierin adviseren

Als uw kind een rekening van Infomedics krijgt, kan dat 3 redenen hebben: 

  • De zorgverzekeraar heeft de behandelingen niet vergoed. 
  • De zorgverzekeraar heeft alleen een deel van de behandelingen vergoed. 
  • We hebben de rekening niet gedeclareerd bij de zorgverzekeraar, omdat de zorgaanbieder dat met ons heeft afgesproken. Denkt u dat uw kind wel recht heeft op een vergoeding? Declareer de rekening dan zelf bij de zorgverzekeraar.  

Voor vragen over de vergoeding kan uw kind contact opnemen met de zorgverzekeraar.  

3. Geef de juiste gegevens door aan de zorgaanbieder 

Geef het juiste e-mailadres en mobiel telefoonnummer van uw kind door aan de praktijk. Beide gegevens zijn nodig om de rekeningen digitaal te kunnen ontvangen en te downloaden.  

Infomedics houdt geen eigen bestand met persoonsgegevens bij en kan dus geen gegevens voor u wijzigen.  

4. Voeg het e-mailadres van Infomedics toe aan de lijst met veilige afzenders  

Infomedics verstuurt de rekeningen vanuit het e-mailadres rekening@infomedics.nl. Adviseer uw kind om dit e-mailadres toe te voegen aan de lijst met veilige afzenders. Het is natuurlijk ook belangrijk dat uw kind de e-mail goed in de gaten houdt. 

5. Voorkom extra kosten  

Uw kind heeft 30 dagen om de rekening te betalen. Als de rekening niet binnen 30 dagen betaald is, stuurt Infomedics een 1e herinnering. Zij vragen dan om het bedrag binnen 15 dagen te betalen. Als het bedrag niet binnen 15 dagen bij Infomedics op de rekening staat, sturen ze een laatste herinnering met incassokosten. 

Extra kosten zijn makkelijk te voorkomen. Lukt het niet om binnen 30 dagen te betalen, of is het bedrag te hoog om in 1 keer te betalen? Dan biedt Infomedics 2 mogelijkheden:  

  • Uitstel van betaling: De betaaldatum kan met maximaal 4 weken worden opgeschoven.  
  • Een betalingsregeling: Dit kan bij rekeningen vanaf € 30,-. Er kan in maximaal 5 delen betaald worden, dit ligt aan het totale bedrag. 

Beide opties zijn kosteloos. Uw kind regelt het makkelijk zelf online.  

6. Vragen over de rekening 

Heeft uw kind vragen over de rekening? Infomedics helpt graag. De digitale assistent Ella staat 24/7 voor u en uw kind klaar. Kan Ella de vraag niet beantwoorden? Dan zijn er  medewerkers tussen 09:00 uur en 17:00 uur beschikbaar om te helpen.